MSTR® - littekenbehandeling


Afbeeldingen van de zelfde hand, met en zonder oedeem, resp. voor en na 2 behandelingen:
Hand d
MSTR® (McLoughlin Scar Tissue Release) is tien jaar geleden ontwikkeld door Bowen docent Alastair McLoughlin. Deze methode blijkt heel effectief te zijn.

MSTR is een innovatieve, zachte natuurlijke methode om herstel te bevorderen. Zachte druk met de vingertoppen wordt toegepast op het betreffende gebied, om op deze wijze meer soepelheid te brengen en de beperkingen in het litteken te verminderen of te laten verdwijnen. Er wordt geen kracht gebruikt en er wordt altijd rekening gehouden met wat kan worden verdragen.

Volgens onderzoek kan een onbehandeld litteken er de oorzaak van zijn dat de werkzaamheid van een andere therapie minder effectief of minder duurzaam is. Dit geeft aan dat de littekenbehandeling de kansen op herstel bij een andere therapie mogelijk kan bevorderen.

Wat ka
n een littekenbehandeling voor je betekenen? Door de zachte, precieze hands-on techniek van de behandeling:
- verbetert de doorbloeding
- verbetert de lymfeafvoer
- wordt het litteken veel zachter
- worden de bewegingsbeperkingen minder of verdwijnen
- verbetert
of herstelt het gevoel (waarneming gevoelsprikkels)

Het is mogelijk dat er na enkele behandelingen al goede resultaten zijn met een voelbare en zichtbare verbetering. Ook een litteken dat al lang bestaat kan goed reageren. Behandeling is mogelijk vanaf 2 tot 4 maanden na het ontstaan. Verder kan zowel een litteken dat zichtbaar is, als een intern litteken dat voelbaar, maar niet zichtbaar is, worden behandeld.

Behandeling kan helpen of verlichten bij postoperatieve littekens van o.a.:
- appendix, galblaas
- hysterectomie, keizersnede
- gewrichtsvervanging, zoals knie of heup
- mastectomie, lumpectomie
Verder kan het worden toegepast bij brandwonden, littekens in het gezicht en littekens door verwonding.

Ervaringen

Vrouw, 50 jaar.
Zij had meerdere littekens ten gevolge van operaties op verschillende plekken in de wervelkolom, een longoperatie en keizersneden.
“Ik had verschrikkelijk veel pijn. Nu geven de littekens geen klachten meer. Het is echt veel beter met me dan een jaar geleden.”

Vrouw, 19 jaar.
Auto ongeluk 2017. De veiligheidsriem sneed in haar linker onderbuik, maar met geen zichtbaar litteken! Zij voelt het wanneer ze strekt, jogt, lange afstanden loopt en soms bij sport. Tijdens de behandeling voelt zij tintelingen bij aanraking van het strakke littekenweefsel. Eén week later, na slechts één behandeling, is het litteken zacht en het trekt niet meer bij activiteiten.

Man, 67 jaar.
Na een drievoudige bypass operatie drie jaren geleden heeft hij een litteken vanaf de nek tot het borstbeen en daarnaast littekens op zijn benen, waar aderen zijn verwijderd. Na één sessie met MSTR littekenbehandeling kan hij zijn armen naar achteren uitstrekken en gewichten tillen. Het litteken is bijna verdwenen. Na behandeling van de littekens op de benen kan hij weer langer lopen op de loopband van de sportschool.


Afbeeldingen van bewegingsvrijheid wijsvinger resp. voor en na 1 behandeling.

Vingervinger 2


MSTR