Ervaringen van cliënten
(afb.)
Ervaringen en reacties in mijn praktijk

Rugklachten, zwangerschap

Vrouw (34 jaar)
Van een bekende had ik gehoord dat Bowen-therapie goede resultaten kan geven bij gezondheidsklachten. Jaren geleden had ik een nare val gemaakt. Daarna waren de rugklachten begonnen. Andere behandelmethodes hadden wel geholpen, maar toch had ik nog steeds pijnklachten. Daarom was ik benieuwd of Bowen mij hierbij verder kon helpen. Tevens begon ik aan de therapie om zwangerschapsklachten te voorkómen.
Het is mijn ervaring dat ik na de behandelingen extra energie had. Ook gaven ze mij een ontspannen gevoel. Ik voelde mij lichamelijk en mentaal beter in balans. Ik kreeg een betere houding en de verhoudingen in het lichaam werden evenwichtiger en meer symmetrisch. Naast de behandelingen vond ik de tips en informatie voor het dagelijks leven met betrekking tot mijn lichaam en zwangerschap waardevol.
Ik ben heel tevreden over de resultaten van de therapie, want ze hebben ervoor gezorgd dat mijn rug goed functioneert en ik pijn- en klachtenvrij werd. Daarnaast was de zwangerschap voor mij een periode met weinig tot geen zwangerschapsklachten.

(3 wekelijkse behandelingen, vervolgens om de 2 weken, vlak voor de bevalling daarna nog een behandeling met een interval van een ruime week)Darmkrampjes, overstrekken, problemen met ontlasten, veel huilen (huilbaby), voorkeurshouding

Baby (5 weken)
Mijn baby had veel last van darmkrampjes met overstrekken, was erg onrustig en hij huilde veel. Daarnaast had hij een voorkeurshouding.
Na de eerste behandeling huilde hij minder en minder luid en ook viel op dat hij meer contact maakte.
Met de behandelingen die volgden ging het verder vooruit. Hij had veel minder last van darmkrampjes en overstrekken, de ontlasting kwam vaker, hij liet zich sneller troosten, was vaker ontspannen, lachte en brabbelde meer. Ook kon hij zijn hoofdje beter naar links draaien.

Na 6 behandelingen gaat het nu goed. M’n baby heeft meer rust. Hij laat zich goed troosten. Hij is actief, maakt veel contact, lacht, brabbelt en beweegt veel. De ontlasting komt met behoorlijke regelmaat.
Verder zijn de klachten van de voorkeurshouding verdwenen (mogelijk een KISS-probleem). Zijn bewegingen zijn nu symmetrisch. Hij kan zijn hoofdje ook goed naar links draaien en zijn beentjes bewegen even sterk.

Daarnaast heeft de behandeling van mij als moeder een goede invloed gehad op m’n baby en mij. Het bracht me meer rust, verbetering van de pijn in m’n borsten en ook m’n droge huid herstelde.

Als ouders maken we ons nu minder zorgen. We zijn opgelucht dat onze baby nu voldoende rust en balans heeft en zich verder goed kan ontwikkelen.


(6 wekelijkse behandelingen)Verklevingen na buikoperatie, PCOS

Vrouw (24 jaar)

Ik ben met Bowen-therapie begonnen voor mijn verklevingen. Ik had dagelijkse heftige buikpijn en mijn energie was zo laag, dat ik 80% van de tijd in bed of op de bank lag. Na vijf maanden voelde ik me zó goed, dat ik zelfs weer ben gaan werken. Ook heeft de therapie mij enorm geholpen bij PCOS. Ik had al jaren last van een uitblijvende cyclus. En nu elke maand zoals het hoort. Ik raad het iedereen aan met lichamelijke klachten en een laag energie niveau. Ik wilde alleen maar een beetje meer energie, maar door Margreet kan ik weer meedraaien in deze maatschappij. Ik ben niet alleen pijnvrij, maar heb mijn leven terug gekregen waarvan ik dacht dat het niet meer mogelijk was. 

(eerst wekelijkse behandelingen, vervolgens om de 2 tot 4 weken, daarna onderhoudsbehandelingen om de 5 weken)Pijnklachten schouder/bovenarm en hiel

Vrouw (54 jaar)
Voor de pijnklachten in mijn schouder en bovenarm had ik een jaar tevoren van de huisarts een injectie gekregen. Sinds een paar weken had ik toch weer pijnklachten. Omdat op de schouder liggen pijnlijk was, had dit ook zijn invloed op het slapen. Daarnaast had ik last van hielklachten.
De Bowen-behandelingen ervaarde en ervaar ik als prettig en heel ontspannend. Na 4 behandelingen merkte ik verlichting van de schouder-/armklacht. Ook de hiel verbeterde. Ik voelde hem niet meer dagelijks, maar alleen nog een enkele keer. Daarna is het verder vooruitgegaan en na 6 behandelingen werd mijn slaap niet meer verstoord door periodes waarin ik wakker lag van de pijn.

Mijn schouder, arm en hiel functioneren nu weer goed. Ik ben blij dat ik geen last meer heb van de pijnklachten.

(4 wekelijkse behandelingen, daarna onderhoudsbehandelingen)Tinnitus (oorsuizen)

Man (63 jaar)
Nadat ik gedurende ongeveer een jaar last had van oorsuizen in het linkeroor, begon mijn rechteroor met de zelfde klacht, maar dan erger. De huisarts constateerde vocht in het oor. Door de Bowenbehandelingen is het duidelijk verbeterd. Het vocht is uit het oor verdwenen en het oorsuizen is zachter geworden. Vooral is het draagbaar geworden en kan ik er nu mee leven. Soms is er even een extra behandeling nodig, maar over het geheel genomen zijn onderhoudsbehandelingen 1 keer per 4 of 5 weken voldoende.

(4 behandelingen, daarna onderhoudsbehandelingen)Fibromyalgie

Vrouw (24 jaar)
Ik heb al zo’n tien jaar pijnklachten in mijn lichaam, voornamelijk in de nek, schouders en onderrug en ik ben chronisch moe. Sinds een jaar weet ik dat ik fibromyalgie heb. In het afgelopen jaar heb ik al meerdere therapieën geprobeerd, maar niets heeft me echt geholpen. Mijn spierknopen en spierspanning bleven steeds aanwezig. Totdat een vriendin over Bowen therapie vertelde.
Na de eerste behandeling merkte ik al meteen dat dit me wel ging helpen. Nu ben ik 4 behandelingen verder en ik heb weer meer energie, ben minder gestrest, slaap beter, en ik ervaar veel minder last van de pijnklachten.

(4 behandelingen, daarna onderhoudsbehandelingen)
Reacties, kort samengevatGewrichtsklachten

Man (57 jaar)
“Door regelmatige behandeling, om de 4 tot 6 weken, heb ik nu geen tot weinig last van gewrichtsklachten.”

(4 behandelingen, daarna onderhoudsbehandelingen)Artrose en stijfheidsklachten

Vrouw (52 jaar)
“Ik voel me momenteel redelijk soepel. Verder is de kramp en het zware gevoel in mijn kuiten nagenoeg weg.”

(3 behandelingen, daarna vervolgbehandelingen)Ademhalingsklachten

Vrouw (77 jaar)
“Na drie behandelingen ging het al beter. Na verdere
behandeling heb ik het niet meer benauwd bij het wandelen.
Bij inspanning kan ik weer normaal ademhalen.”

(3 behandelingen, daarna vervolgbehandelingen)Astma

Vrouw (22 jaar)
“Door de behandelingen heb ik nog maar een enkele keer een pufje nodig.”

(4 behandelingen, daarna onderhoudsbehandelingen)Spijsverteringsklachten

 Vrouw (49 jaar)
“In de afgelopen week heb ik geen darmklachten gehad. En in plaats van elke dag, had ik nu alleen nog een enkele keer last van een opgeblazen gevoel.”

(3 behandelingen)Whiplash-achtige klachten en nekklachten na auto-ongeluk

Man (55 jaar)
“De tintelingen in armen en handen voel ik niet meer. Ook van mijn nek heb ik geen last meer.”

(5 behandelingen)Blessure stuit

Vrouw (35 jaar)
“Kort geleden was ik op mijn stuitje gevallen, met vervolgens behoorlijke pijnklachten. Ik ben blij dat de pijn na de behandeling nu is verdwenen.”

(1 behandeling)