Even voorstellen


(afb.)Binnen de door mij opgerichte Natuurgeneeskundige Praktijk Beisan werk ik als erkend Registertherapeut BCZ®. Mijn naam is Margreet Venema.
Gedurende lange tijd heb ik me verdiept in complementaire en preventieve geneeswijze en ik heb meerdere opleidingen gevolgd. Tevens ben ik opgeleid in de medische basisvakken op hbo-niveau. Verder volg ik nascholingen voor verdieping en ontwikkeling van kennis en vaardigheden.

Gezondheid, bewegingsvrijheid, vitaliteit en ontspanning zijn voor iedereen belangrijk en dit is des te duidelijker wanneer er herstel nodig is. Toen ik zelf kon ervaren wat Bowen therapie voor mij kon doen, raakte ik gefascineerd door deze behandelwijze. Het maakte dat ik in 2007 besloot om de opleiding te gaan volgen en de therapie zelf in praktijk te brengen. Later raakte ik geboeid door de Emmett therapie. Evenals Bowen is dit een fasciale therapie. Bowen en Emmett vormen tezamen een sterke combinatie in therapeutisch opzicht. Bij beide behandelwijzen wordt het lichaam via manuele druk en rolbewegingen aangemoedigd om te komen tot meer balans en om herstel op gang te brengen.
Een andere bijzondere manuele behandeling die ik heb leren toepassen is de reflexzonetherapie, waarbij eveneens het zelf herstellend vermogen wordt gestimuleerd.

Naast manuele behandeling is het tevens mogelijk om met acupunctuur en auriculo/ooracupunctuur evenwicht en gezondheid te stimuleren, zodat bijvoorbeeld pijnklachten verminderen. Het is waardevol om dit te kunnen toepassen in combinatie met de SiVAS polsdiagnostiek. Mede aan de hand van de reactie van de pols op kleine subtiele prikkels wordt duidelijk waar behandeling nodig is.
Tevens kan in combinatie met de SiVAS polsdiagnostiek worden onderzocht welk homeopathisch middel of supplement de gezondheid kan ondersteunen.

De behandeling
wordt helemaal op de persoon afgestemd. Mijn ervaring is dat veel cliënten baat hebben bij de behandeling, ook als het om klachten gaat die reeds lang bestaan. Meestal is er na drie weken al een aanwijsbare verbetering van de klachten. Vaak biedt de behandeling goede of zelfs opmerkelijke resultaten.

Opleiding
Bowen therapie - certificaat geaccrediteerd practitioner van het European College of Bowen Studies. Opleiding: BowNed.
Emmett therapie -  certificaat full practitioner en aanvullende professionele modules van Emmett Therapies.
Voetreflexologie - certificaat van Dutch Bodywork Academy.
Homeopathie - J.T. Kentcollege en School voor Homeopathie.
SiVAS Acupunctuur - diploma van SanoPharm Nederland.
SiVAS Polsdiagnostiek - diploma van SanoPharm Nederland.
SiVAS Auriculo - diploma van SanoPharm Nederland.
Hbo medische basisvakken - diploma van Stichting Hoger Onderwijs Nederland. Opleiding (voldoet aan de Plato eindtermen): School voor Homeopathie.


Verdere scholing en nascholing Bowen therapie o.a.:
Bowen en rugpijn - John Wilks
Bowen bij babies en zwangerschap - John Wilks
Bowen en sport 1 en 2 - Paula Esson
Bowen en astma - Alastair Rattray
Functional fascia lines 1 en 2 - Joanne Avison
Bowen bij triggerpoints en verklevingen - Karel Aerssens
Bowen bij whiplash en fibromyalgie - Karel Aerssens
Upper torso and neck, applied myoskeletal soft-tissue therapy - John Garfield
The essential TMJ, TMD Core Program - Ron Phelan
The art of Bowen - Alastair McLoughlin
Littekenbehandeling MSTR® - Alastair McLoughlin
De lumbale wervelkolom, Smart Bowen - Randy Barber
Lymfatische stimulatie, Smart Bowen - Randy Barber

The importance of symmetry - Graham Pennington
Targeting primary dysfunction - Graham Pennington