Reflexzonetherapie

(afb)


Reflexzonetherapie (ook wel reflexologie of voetreflexologie genoemd) is een natuurlijke geneeswijze die gebaseerd is op de reflexologie. Reflexologie is een oude geneeswijze die al eeuwenlang wordt uitgeoefend. De therapie gaat ervan uit dat alles wat tot het lichaam behoort in verkleinde vorm - in proportie - wordt weerspiegeld in een ander lichaamsdeel. Dit geldt voor alle organen, botten, klieren, weefsels en eveneens voor het zenuwstelsel, het bloedvatenstelsel en lymfatisch stelsel. Via onder andere de voet kunnen corresponderende zones behandeld worden, zoals bijvoorbeeld de wervelkolom en de schoudergordel.
Onderzoek van de voet kan aangeven waar waarschijnlijk extra ondersteuning nodig is.

Reflexzonetherapie is gericht op de totale mens en werkt op lichaam en geest. Door het behandelen van de reflexzones met duim en vingers treedt er ontspanning op en een betere energiedoorstroming, er ontstaat een betere doorbloeding en de afvalstoffen verlaten sneller het lichaam. Het zelfherstellend vermogen van de cli├źnt wordt op deze manier aangesproken en gestimuleerd.

Reflexzonetherapie is geschikt voor bijna iedereen, van jong tot oud en is breed inzetbaar voor zowel chronische als acute klachten. De therapie kan worden toegepast voor het voorkomen of verminderen van lichamelijke, mentale of emotionele klachten. Daarnaast werkt een behandeling ontspannend, waardoor je zowel lichamelijk als geestelijk tot rust komt. In zijn algemeenheid is de therapie gericht op het stimuleren van vitaliteit en een betere gezondheid.
Verder kan de therapie ook een goede aanvulling zijn op onder andere fysiotherapie en reguliere medische behandeling.


Systemen die behandeld kunnen worden met reflexologie zijn:
spijsverteringsstelsel, hormoonstelsel, uitscheidingsstelsel, lymfesysteem, bloedsomloop, ademhalingssysteem, bewegingsapparaat, zenuwstelsel, spieren.

Enkele klachten die met reflexzonetherapie behandeld kunnen worden zijn:
burn-out
duizeligheid
migraine
aangezichtspijn
hormonale klachten
schouderklachten
rugklachten
slaapproblemen
blaasontstekingen
artrose/artritis
reuma
fibromyalgie
longklachten
ondersteuning tijdens de zwangerschap