Emmett therapie
(afb.)
De Emmett techniek is een therapie waarbij voor het grootste deel lichte druk wordt toegepast op specifieke drukpunten. Deze worden vaak gestimuleerd in combinaties van twee drukpunten. Daarnaast is er ook sprake van rollende bewegingen over spieren of pezen.

Met Emmett therapie ontstaat er verbinding tussen spiergroepen om het lichaam te ontspannen en weer in balans te brengen.

Bij de behandeling gaat het om prikkeling van receptoren in de fascie en de spieren. Deze zijn belangrijk met betrekking tot het ontspannen of deblokkeren van spieren, pezen, organen en botten. Ook kan er op emotioneel gebied ontspanning, verlichting of herstel worden ervaren.
Op deze wijze ontstaat er een nieuw evenwicht.
Resultaten zoals pijnvermindering en meer souplesse treden regelmatig al op tijdens de behandeling.
De werkwijze is mild en effectief en is geschikt voor iedereen, van baby’s tot oude of verzwakte mensen.

Emmett therapie kan o.a. toegepast worden bij:
- Stress- en spanning
- Rug- en gewrichtsklachten
- Zwangerschapsklachten
- Klachten bij baby’s
- Hoofdpijn/Migraine
- Overbelaste, pijnlijke spiergroepen
- PMS
- Blaasklachten
- Ademhalingsklachten
- Klachten m.b.t. de lichaamsbalans
- Ouderdomsklachten
- Lymfatisch oedeem

Oorsprong

De Emmett Techniek is ontwikkeld door de Australiër Ross Emmett. Hij is als zeer begaafd therapeut thuis in meerdere behandelwijzen zoals Bowen therapie (senior instructor), Triggerpoint therapie en Therapeutische massage. Hij noemt zijn aanpak de ‘Kameleon’-benadering. Deze leidt tot zeer goede resultaten.

Combinatie Bowen therapie en Emmett therapie
Bowen therapie kan goed met Emmett therapie worden gecombineerd.


"Als je de kennis van de Bowentherapie combineert met wat Ross Emmett je kan leren heb je het meest krachtige therapeutische wapen dat denkbaar is in handen".
Romney Smeeton, Geelong, Australia , Chiropractor en oud- student van Tom Bowen.
N.B.: De Emmett Techniek dient niet te worden gebruikt ter vervanging van medisch advies of behandeling. Raadpleeg, bij twijfel, je arts.