Tarieven en vergoeding
Bowen therapie, Emmett therapie en acupunctuur
Tarieven behandeling:Bowen therapie   (prestatiecode 24016)

Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar (consult 60-90 min.): € 60

Kort consult (30-45 min.): € 45

Kinderen (2 t/m 12 jaar): € 45

Baby's: € 35Emmett therapie   (prestatiecode 24005)

Consult 30-45 min.: € 45MSTR® - littekenbehandeling   (prestatiecode 24005)

Consult 30-45 min.: € 45Acupunctuur
SiVAS   (prestatiecode 24104)

Consult 45-60 min.: € 50


Combinatie
van therapieën  (op de persoon afgestemd)

Consult 60 tot 90 min.: € 60
De praktijk bevindt zich op de begane grond.

Behandeling aan huis is eventueel ook mogelijk.

Bij verhindering kan tot 24 uur van tevoren de afspraak worden veranderd of geannuleerd. Daarna zijn de kosten van een behandeling verschuldigd.


Vergoeding


Ik ben gecertificeerd door de beroepsorganisaties CAT (Complementair Aanvullende Therapeuten, Level 5) en NVST (Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten).
Tevens is Natuurgeneeskundige Praktijk Beisan geregistreerd bij de stichting RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) en de stichting TCZ (Tuchtrecht Complementaire Zorg).

Door bovengenoemde certificering en registraties worden door veel aanvullende ziektekosten verzekeringen de kosten van het merendeel van de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed. Geadviseerd wordt uw polis te raadplegen of te informeren bij uw verzekeraar naar vergoeding van de verschillende behandelvormen.

Een verwijzing door de huisarts is niet nodig.
De behandelingen komen niet ten laste van het eigen risico.
     


Behandelingen die mogelijk in aanmerking komen voor vergoeding incl. prestatiecode:

- 24016 Bowen therapie
De Bowen Therapie is een holistische manier van manuele behandeling waarbij aandacht wordt besteed aan de cliënt als gehele persoon. Via bindweefsel (fascie) en spieren wordt de structurele samenhang binnen het lichaam, tussen zenuwen, bindweefsel en spierskeletsysteem, bevorderd waardoor lichamelijk en psychisch herstel kan worden gestimuleerd.

- 24005 Behandeling overige natuurgeneeskunde
Een verzamelnaam voor natuurgeneeskunde die niet voldoet aan de criteria van de overige genoemde behandelvormen. Veel natuurgeneeskundige behandelvormen zijn benoemd en hebben hun eigen prestatie code. De behandelvorm en prestatiecode ”Overige natuurgeneeskunde” is van toepassing als de therapeut eclectisch en holistisch werkt volgens de richtlijnen van het CAT-competentieprofiel.

- 24104 Acupunctuur
Acupunctuur is een behandelmethode met als doel het lichaam weer in balans te brengen. Het behoort tot de Traditionele Chinese Geneeskunde. De behandeling vindt plaats door het plaatsen van naalden op de behandelpunten. Deze richt zich meestal op de meridianen, de energiebanen in het lichaam. 

Verenign logos met cat