Tarieven en vergoeding
Bowen therapie, Emmett therapie en acupunctuur
Tarieven behandeling:Bowen therapie  

Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar (consult 60-90 min.): € 60

Kort consult (30-45 min.): € 45

Kinderen (2 t/m 12 jaar): € 45

Baby's: € 35Emmett therapie 

Consult 30-45 min.: € 45Acupunctuur
SiVAS  

Consult 45-60 min.: € 50Reflexzonetherapie  


Consult 60 tot 90 min.: € 60

Kort consult: aangepast tarief


Littekenbehandeling
MSTR®

Consult 30-45 min. (afhankelijk van de benodigde tijd aangepast tarief): € 30 tot € 45Combinatie van therapieën  (op de persoon afgestemd)

Consult 60 tot 90 min.: € 60
De praktijk bevindt zich op de begane grond.

Behandeling aan huis is eventueel ook mogelijk.

Bij verhindering kan tot 24 uur van tevoren de afspraak worden veranderd of geannuleerd. Daarna zijn de kosten van een behandeling verschuldigd.Vergoeding


Ik ben gecertificeerd door de beroepsorganisatie CAT (Complementair Aanvullende Therapeuten, Level 5).
Tevens is Natuurgeneeskundige Praktijk Beisan geregistreerd bij de stichting RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) en de stichting TCZ (Tuchtrecht Complementaire Zorg).

Door bovengenoemde certificering en registraties wordt door diverse aanvullende ziektekosten verzekeringen de kosten van behandeling mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed. Geadviseerd wordt uw polis te raadplegen of te informeren bij uw verzekeraar naar vergoeding van de verschillende behandelvormen.

Een verwijzing door de huisarts is niet nodig.
De behandelingen komen niet ten laste van het eigen risico.Prestatiecodes
Onder prestatiecode wordt verstaan een code die de zorgverzekeraar toekent aan een bepaalde behandelvorm. Deze dient op de nota te worden vermeld.

Behandelingen incl. prestatiecode die mogelijk in aanmerking komen voor vergoeding zijn:

- 24016 Bowen therapie
De Bowen Therapie is een holistische manier van manuele behandeling waarbij aandacht wordt besteed aan de cliënt als gehele persoon. Via bindweefsel (fascie) en spieren wordt de structurele samenhang binnen het lichaam, tussen zenuwen, bindweefsel en spierskeletsysteem, bevorderd waardoor lichamelijk en psychisch herstel kan worden gestimuleerd.

- 24005 Behandeling overige natuurgeneeskunde
De behandelvorm en prestatiecode ”Overige natuurgeneeskunde” is van toepassing als de therapeut eclectisch en holistisch werkt volgens de richtlijnen van het CAT-competentieprofiel. Het is een verzamelnaam voor natuurgeneeskundige behandelingen die niet onder de overige benoemde behandelvormen vallen. Veel natuurgeneeskundige behandelvormen zijn benoemd en hebben hun eigen prestatie code.

-24009 Reflexzonetherapie
De voetreflexologie (ook reflexologie of reflexzonetherapie) is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. De reflexologie deelt de voetzool in in zones die corresponderen met delen in het lichaam zoals het hart en de lever en stelt dat de massage van deze zones een onbelemmerde energiedoorstroming in het hele lichaam herstelt en/of onderhoudt, en dat aan de voetzool gevoeld kan worden met welk corresponderend orgaan er iets aan de hand is.

- 24513 Lichaamsgerichte psychotherapie
Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren.

- 24104 Acupunctuur
Acupunctuur is een behandelmethode met als doel het lichaam weer in balans te brengen. Het behoort tot de Traditionele Chinese Geneeskunde. De behandeling vindt plaats door het plaatsen van naalden op de behandelpunten. Deze richt zich meestal op de meridianen, de energiebanen in het lichaam.

 

N